…which suggests that many of our labors in chilrearing are simply irrelevant…

Editura Humanitas imi face concurenta (vezi celalalt site, Biblioteca Scolii de Psihologie) dar nu are nicio sansa. Am trecut astazi pe la (libraria) Kretzulescu si am fost pe punctul unui atac de panica vazand, pe raftul cu Noutati,o lucrare a lui Martin Seligman. Nou-nouta, intr-adevar (probabil a fost lansata la Bookfest dar eu am lipsit)

Seligman este un scriitoras american si un cercetator de doi bani ajuns, nu se stie cum, presedintele APA (Asociatia Psihologilor Americani). Mai mult, este si parintele fondator al psihologiei pozitive,  o fantezie a psihologiei (americane) conform careia oamenii pot avea vieti satisfacatoare si pline de sens.

Lucrarea lui Martin(ica) se numeste, in traducere, Ce putem si ce nu putem schimba si o recomand tuturor psihoterapeutilor si, cu titlu de urgenta, tinerilor care doresc sa se formeze in psihoterapie. Mai recomand lectura ei cu un borcan de dulceata in preajma.

Multumesc, Humanitas, pentru acest dar!

2013, in Romania. O clipa, sa ma uit si la editia pe care o am: 2007, Vintage Books, dupa un hardcover Alfred Knopf din 1993.

Let’s do the math together!  Ai obtinut si tu tot 20 de ani? Psihologia in Romania respectiv in Statele Unite. Mama lor de americani inculti.

PS Pentru vizitatorii mai noi ai blogului: acest articol trebuie citit intr-o anumita cheie. Am incredere in voi!

Comentarii oprite.