Uluitorul Maurice si rozatoarele lui educate

Mi-am propus inca de ieri sa scriu un articol dar pana astazi am uitat tema…imi aduc aminte ca prin vis de un blog pe care am vazut un filmulet, un documentar realizat de BBC cu un scriitor faimos (in UK), dar nu reusesc sub nicio forma sa-mi amintesc numele blogului, parca era ceva cu prietenii gandirii superstitioase…sau ma insel…iar filmuletul trata o problema de importanta majora, dar pentru cei mai multi dintre noi indepartata…off, nu-i usor sa imbatranesti…la naiba, o sa trag un pui de somn si poate am mai multe sanse cand ma trezesc…ah, mi-am amintit, e cu un tip (Terry Pratchett) bolnav de…cum ii spune, imi sta pe limba…de Alzheimer…si cum merge el in Elvetia pentru a se interesa, oarecum morbid (e inca sanatos), de sinuciderea asistata.

Cu aceasta ocazie asista (sic!) la moartea blanda a unei cunostinte (atentie, urmeaza imagini tulburatoare!) si sta de vorba cu un tanar de 42 de ani, bolnav de MS (scleroza multipla), care a ales sa-si incheie conturile cu viata.

https://www.facebook.com/gandirecritica

Un documentar minunat sau bizar, in functie de ce gusturi ai! In cazul in care cochetezi cu ideea sinuciderii asistate trebuie sa stii ca Elvetia este singurul loc din Europa in care poti merge si poti comanda doar un bilet dus. Cum banuiai poate, sustin dreptul oamenilor coplesiti de propria lor suferinta de a muri intr-un mod demn, si acesta este motivul pentru care promovez documentarul si o felicit pe creatoarea paginii pe Facebook (despre care voi oferi, nu peste mult timp, amanunte compromitatoare, astept doar sa-si aleaga una din facultatile de psihologie de top la care a fost deja acceptata)

PS Terry este inca in viata si a participat, anul trecut, la New York Comic Con. Inca mai delibereaza in problema sinuciderii asistate.

Comentarii oprite.