daca ai inceput sa te simti obosita

O admiratoare secreta mi-a trimis, zilele trecute, cu sprijinul dezinteresat al companiei Fan Courier, o carte cu poezii. Primul meu impuls a fost sa o depozitez intr-un anume loc ofensator pentru naturile mai lirice, motiv pentru care nu-l voi dezvalui (iar tu poti intelege cat de mult ma intereseaza poeziile)

Totusi, fiind relativ recent expus unor cursuri care vizeaza autocontrolul, am rezistat acestui impuls si am deschis-o (nu inainte de a contacta 3 detectivi particulari deoarece am 3 suspiciuni; am avut mai multe dar au marturisit sub tortura de tip Guantanamera sau asa ceva)

Probabil sunt eu extrem de norocos deoarece am deschis-o la o poezie care mi-a placut (adica a eliberat opioide endogene in creier). Poate nici nu era greu, fiind prima. Se numeste Draga tu si, cu infinita durere in suflet recunosc, condenseaza aproximativ jumatate din tratatul meu de Psihologia Cuplului scris, din fericire, in alta viata. Cealalta jumatate ar putea fi sintetizata de o bijuterie asemanatoare si poate chiar as afla daca nu as gasi masochista o astfel de curiozitate.

imaginează-ţi iubirea
ca pe o mică şaretă facută dintr-un material
extrem de uşor, să zicem, speranţă,
trasă de doi fluturi;
când unul dintre fluturi – el, să zicem,
trage un pic mai încet la şaretă, tu
începi să te simţi încet-încet
(pentru că şareta e foarte uşoară)
obosită; pe distanţe lungi se poate ajunge
într-adevăr, la extenuare.
Dar noi, ăştia care tragem la şaretă din plăcere,
nu obişnuim să ne plângem
când şareta e un pic mai grea, nu?
chiar şi dac-o tragem la deal.
Pentru că ştim că dacă noi tragem
în ritmul nostru, maximul
de rău care se poate întâmpla
e ca celălalt fluture să se împiedice
şi să renunţe. Iar noi rămânem singuri
şi oh! atât de liberi trăgând
după noi o şaretă facută dintr-un material
atât de uşor, să-i zicem, speranţă.

PS Domnule Iv, in calitate de autor al poeziei pe care am reprodus-o fara sa va cer permisiunea, sper sa va ridicati la inaltimea numelui dvs. (Iv cel Naiv) si sa nu solicitati compensatii financiare. In caz contrar promit sa vi le trimit prin intermediul unui bondar. Da, si eu pot sa fac rime.

Comentarii oprite.