filosofii coerente de viata (studiu de caz)

Dupa ce am vizualizat indelung, imobilizat in postura lotusului (Padmasana, pentru yoghinii  suedezi care ma citeste), o situatie publica in care sa-l oblig pe domnul Sas Seramis, doctor in psihologie (ce gluma colosala!), sa admita ce intentioneaza sa realizeze in aceasta viata (doar una dintr-un sirag nesfarsit de existente spiritually informed), ieri, in sfarsit, mi s-a implinit visul (recunosc, si cu ajutorul unei tinere vrajitoare care a oficiat un ritual intr-un boschet din parcul din apropiere, si asta doar pentru ca lenea mea proverbiala m-a impiedicat sa ma deplasez pana in padurea Baneasa)

Domnul Sami, cum am auzit ca ar fi (supra) numit de adoratori (persoane fixate in stadiul oral) a recunoscut public misiunea asumata de dansul, aproape sigur intr-un moment de luciditate diminuata de sevrajul prelungit in care se afla de luni bune, ca urmare a renuntarii la fumat dupa o cariera promitatoare de 20 de ani.

Pentru a face lucrurile (o asteptata  si necesara retractare) si mai complicate, purtat de acelasi entuziasm suspect domnul Sami a reluat declaratia pe blogul personal unde a primit deja, de la entitatile naive care stau cu gura cascata la el (scuze, nu pot sa ies din paradigma orala), 31 de laicuri.

http://www.sasseramis.ro/emanatii-psionice-educatia-stiintifica-in-psihologie

Nu vad ce as mai putea comenta. Ma tem doar pentru studentii dansului deoarece, daca e sa cred anumite unde cuantice receptate gratie unei strabunici de care sunt fantomizat, ea insasi contraidentificata cu un nepot care s-a inecat cu propria genograma in timp ce incerca sa o asimileze (bucal, desigur), din toamna va sustine primul curs de Psihologie Evolutionista din Bucuresti.

Doamne Dumnezeule, cum ai permis sa se intample asa ceva? Propun, pentru echilibru, un curs de Intelligent Design, daca se poate cu participarea extraordinara (profesor disociat) a domnului Richard Dawkins, cel care a aruncat in aer casele de pariuri, refuzand cu incapatanare sa moara intr-un accident providential inspirat de rugaciunile a milioane de credinciosi, purtatori de ceasuri si abonati la un sejur relativ lung in Eden, costuri de transport asigurate doar dus.

Nu inteleg de ce tanarul cu nume predestinat (astralo-numerologico-holistic) nu tolereaza psihologia mumbo-jumbo si variantele ei gobbledygook  (poti incerca pe silabe). Si mai putin inteleg decizia de a promova gandirea stiintifica in psihologie cand stie foarte bine (de la mine) cata nevoie au oamenii de iluzii confortabile si cat de greu sau imposibil de acceptat este adevarul.

Cu toate acestea, spre hazul porumbeilor lui Skinner, care au invatat sa fie supersitiosi, voi ruga prietenul meu imaginar, conservat din copilaria operatiilor concrete, sa caute urgent o pisica neagra si sa-i taie calea, apoi sa scuipe, oh, nu, sa saliveze usor in sanul lui Avraam si sa murmure o scurta incantatie in cinstea selectiei naturale antropomorfizate intr-un inginer lipsit de viziune (cu functia executiva a anticipatiei blocata), sigiland in planul astral (termen tehnic) dorinta mea ca domnul Sami sa-si implineasca fantasmagoricul plan. Asa sa ne-ajute Dumnezeu si, daca se poate, si cativa incubus! (entitati care nu au trecut cu succes faimosul test psihologic al cubului)

 

Comentarii oprite.