ce (mai) fac oamenii prin vacante

Maria este studenta la Arhitectura, in anul 3, iar Marian studiaza Biologia. Amandoi au 22 de ani si se cunosc de mai bine de un an. Maria s-a nascut si a copilarit la Brasov, Marian este bucurestean. In vara aceasta, pentru ca se simt foarte bine impreuna si au preferinte similare, au calatorit prin Europa. La un moment dat, cand erau undeva prin Franta, intr-o seara, fiind cazati la o pensiune pe malul marii, li s-a parut distractiv sa aiba si o relatie sexuala.

Mai trebuie sa stii ca Marian a folosit un prezervativ iar Maria lua deja pilule anticonceptionale, de mai bine de 6 luni. Niciunul dintre ei, la momentul relatiei lor sexuale, nu era angajat intr-o relatie de cuplu. Partida de sex a fost frumoasa si au hotarat, de comun acord, sa nu o mai repete (si nici sa relateze cuiva intamplarea). Restul calatoriei a decurs in conditii foarte bune si s-au intors in Romania foarte satisfacuti de acest proiect de vacanta.

Si acum intri tu in scena, in felul urmator: crezi ca Maria si Marian au gresit din punct de vedere moral dorindu-si simultan si acceptand sa aiba o relatie sexuala „just for fun”? (precizez, nu a existat cineva care sa convinga pe altcineva, pur si simplu li s-a parut o idee interesanta)

In cazul in care nu esti o persoana dogmatica, convinsa de caracterul otravitor (pentru suflet) al relatiilor sexuale premaritale, imi imaginez ca ai raspuns cam asa: nu, cei doi tineri adulti nu au gresit din punct de vedere moral avand o relatie sexuala pe care si-au dorit-o amandoi.

Si acum sa ne gandim la aceeasi poveste, cu mici modificari: Maria nu a copilarit la Brasov ci la Bucuresti si nu-l cunoaste pe Marian de un an ci de 22 de ani. Il cunoaste chiar foarte bine, fiind frate si sora. Consecvent, cum ma stii, revin cu aceeasi intrebare: au gresit cei doi tineri avand o relatie sexuala liber consimtita?

Senzorii mei telepatici imi spun ca esti dezgustat(a) de aceasta varianta a povestii iar raspunsul tau este un categoric „nu”! Ok. Tinand cont de toate amanuntele pe care ti le-am dat (contraceptie, confidentialitate, absenta urmarilor emotionale), de ce, in acest caz, ti se pare inacceptabila moral alegerea lor?

P.S Cu recunostinta transmisa pe canale cuantice indivizilor pe nume Haidt, Koller si Dias!

Comentarii oprite.