Raluca

Locuieste in tara cu cel mai inalt nivel de trai din Europa dar vine in Romania constant si imi aduce ciocolata premium (pe care eu, din compasiune, o re-vand, la pret de dumping, unor doctorite specializate in tratamentul dintilor) Trebuie sa-ti spun cum am cunoscut-o: m-a innebunit cu mailurile! In cele din urma, ca sa o potolesc, am acceptat o intalnire face-to-face (apoi mailurile au continuat)

Aseara m-a anuntat ca a acceptat oferta de la UCL si cred ca acest lucru merita mentionat deoarece facultatea de psihologie de la UCL (acronim pentru University College London) nu este chiar o facultate oarecare, ba este chiar a sasea facultate de psihologie din lume (in clasamentul QS World Rankings)

Meritul ii apartine in totalitate (a aplicat pentru un program de master in Health Psychology) iar eu vreau doar sa punctez (public) aceasta realizare, incurajand studentii si studentele aflate acum la studii de licenta in Romania sa continue sa viseze frumos!

Este posibil. Daca esti pasionata de psihologie si preocupata de excelenta profesionala (asa cum este Raluca) si tu ai putea ajunge la una din cele mai bune facultati din lume. Nu spun ca in Romania nu poti invata astfel incat sa devii un bun specialist sau o profesionista. Spun doar ca, daca iubesti acest domeniu, ai putea invata, alaturi de altii asemenea tie, la cel mai inalt nivel cu putinta.

Asta ar putea presupune unele sacrificii? Desigur! De aceea este necesar sa iubesti psihologia asa cum un parinte iubeste un copil, fiind gata sa renunti la unele recompense imediate pentru altele, mai profunde, pe termen lung. Daca as avea 21 de ani dilema mea ar fi Stanford sau University of Michigan, Columbia sau King’s College London (am dat exemple aleatoare dar din TOP 30)

Dar nu am 21 si nici 25 sau 28 (am largit intervalul ca sa te incadrezi). Si nici nu pot sa dau timpul inapoi  (la aceste varste nu exista Amazon iar o carte nu putea fi descarcata in cateva secunde direct pe Kindle) Insa poate tu esti (o persoana) mai frageda (dar nu comestibila) si ai aspiratii. Privesti in sus! Ma uit la Raluca (cu ajutorul unui satelit) si te asigur ca zborul este posibil.

PS Daca nu se intoarce, la un moment dat, in Romania, fie si temporar, pentru  a impartasi ceea ce a descoperit, o omor cu mana mea (am o mana extensibila gratie fluidului ectoplasmic)

Comentarii oprite.