no refund policy letter (to be expected)

Tocmai am finalizat o meditatie extraordinar de profunda in timpul careia mi s-a revelat misiunea mea pe acest Pamant. Am inteles, intr-un mod dureros, ca este necesar sa-mi suprim latura sceptica si sa-mi eliberez nucleul spiritual, oferind oamenilor indrumarea de care au atat de mare nevoie.

Sa nu crezi ca imi este usor sa iau aceasta decizie! Nu, inauntrul meu s-a dat si inca se mai da o lupta desi, asistat de fortele luminoase ale Universului, simt ca Sinele meu spiritual va invinge. Si, pentru a-ti demonstra forta hotararii mele, te informez ca, incepand de luni, 1 aprilie, voi incepe sa ofer consultatii spirituale.

Astfel, daca vei dori sa intri in legatura cu o persoana draga pe care ai pierdut-o (a trecut intr-o lume paralela, murind), imi voi folosi puterile spirituale si voi media comunicarea cu ea. De asemenea, iti pot oferi informatii in legatura cu ingerii tai pazitori si cele mai bune modalitati de a le solicita protectia.

Toate acestea, si multe altele, pentru un tarif de 700 de dolari.

Nu este necesar sa ne intalnim, aura mea spirituala imi permite sa ma conectez la sinele tau de la distanta, prin urmare este suficient sa vorbim la telefon. Daca nu iti poti permite sa achiti cei 700 de dolari trebuie sa stii ca poti apela, cu toata increderea, la fiul meu. El nu este la fel de inzestrat ca mine, mai exact are doar jumatate din darurile mele, si de aceea te va costa doar 350 de dolari.

Ok?

Poate te intrebi in acest moment daca nu cumva visezi. Sau te intrebi, poate, ce surpriza ti-am pregatit de data aceasta (eu, Adrian, cel deprivat de puteri paranormale). Ei bine, oferta de mai sus este reala. Desigur, nu imi apartine, eu doar am copiat-o intr-o maniera ticaloasa (lipsita de onestitate)

Nu am inventat nimic. Syvia Browne chiar ofera consultatii telefonice pe teme spirituale contra unei taxe (se plateste cu cardul) de 700 de dolari. Ai vrea sa stii ce fel de idiot ar putea achita o astfel de suma, crezand in autenticitatea raspunsurilor livrate de renumita (in Statele Unite) psychic?

Nici un idiot, normal. Adica nu unul!  Zeci de mii! (poate sute de mii?) Da, lucrurile acestea se intampla (doamna Browne plateste impozite statului american). In 2003 o jurnalista de la salon.com a dorit sa se convinga cu ochii ei (de fapt, mai mult cu urechile ei). Fireste ca a fost necesar sa plateasca cei 700 de dolari. Poti citi aici:

http://www.salon.com/2003/01/08/psychic/

Ce-ar mai fi de adaugat? Stiu, nu am raspuns la intrebarea despre idioti. Dar ea nu este corecta din punct de vedere politic asa ca o reformulez, cerandu-mi scuze:

Cat de naiva trebuie sa fie o persoana pentru a crede afirmatiile Sylviei Browne si a plati cei 700 de dolari?

Intelegi de ce  scriu, uneori, intr-o maniera (usor) sarcastica, despre nonsensurile asociate cu spiritualitatea? (ma grabesc sa adaug ca exista o spiritualitate sanatoasa si incantatoare) Mi se pare revoltator! Sunt indignat de felul in care oamenii, cel mai adesea vulnerabili din punct de vedere psihologic (si nu idioti, desi cativa, hai sa fim seriosi, chiar asa sunt), sunt manipulati emotional si folositi, fara nicio urma de empatie (fiind karma lor, nu-i asa?) de o categorie interesanta de personaje, unele sincere dar animate de credinte bizare (cu note schizotipale, ar spune un clinician) iar altele psihopate de-a binelea (iti amintesti de yoghinul tantrico-mioritic refugiat in Suedia?)

As fi putin mai linistit daca mai multi oameni, in primul rand specialisti in stiintele sociale, si-ar asuma mai des (sau macar o data) pozitii publice, dand dovada nu doar de curaj (iti trebuie un pic de curaj pentru a merge impotriva curentului, mai ale sin tari sufocate de credinta in entitati si fenomene supranaturale) ci si de integritate profesionala (deoarece disciplinele stiintifice pe care le-au studiat nu sprijina aceste ciudatenii, unele benigne dar altele colosale prin irationalitatea lor)

Poate nu s-ar schimba mare lucru, imediat, dar, putin cate putin, intr-un timp rezonabil (sa ne uitam la tarile scandinave), ne-am putea elibera, la nivelul mentalului colectiv, de povara gandirii medievale pe care o purtam cu noi de cateva secole.

Dar tu nu te lua dupa mine, mai ales ca umbla vorba ca as fi un seducator (in planul ideilor). Gandeste cu mintea ta! Chiar nu vrei sa stii cum se simte, printre ingerii Alzheimer (e un ordin mai nou, se vede ca nu citesti texte spirituale), bunica ta recent decedata? Iar tu, tu, prietene, nu vrei sa stii ce anume a ramas nerezolvat in precedenta ta existenta si se manifesta acum, in aceasta viata, ca blocaj de neinteles? (amicii lui Stanislav Grof stiu ce zic, fiind avizati in aceste chestiuni) Si nu ti-ar placea sa stii misiunea spirituala a prichindelului tau astfel incat sa nu mai piarda vremea, la scoala, cu materii pe care le-a asimilat deja intr-un univers paralel?

A venit primavara si Sylvia are un tarif special: 550 de dolari. Plus inca 15 inscrierea (dar pe ultimii ii poti economisi daca folosesti codul promotional Easter) E posibil sa fii programata peste doi ani dar ce este timpul pentru spiritul nemuritor?

Comentarii oprite.