Erection Day

Daca ai intrat din proprie initiativa pe acest blog sunt 7 sanse din 10 sa fii femeie (intr-o zi voi face o cercetare profesionista) Dupa ce il vei citi s-ar putea sa simti nevoia sa il semnalezi unui prieten barbat (si iata cum raportul mentionat mai sus s-a schimbat deja, hihi!) De ce?

Pentru ca este un articol despre penis si erectii!

Male stuff. Despre un subiect foarte, foarte delicat. Barbatii vorbesc foarte rar despre asta, inclusiv cu specialistii (stiu ce spun, am oferit candva consultatii terapeutice in probleme sexuale)  Din pura solidaritate (plus o doza de compasiune budista) vreau sa le dau o veste buna:

Cele mai multe probleme de disfunctie erectila nu au o cauza fizica (medicala) ci una psihologica.

Si exista o modalitate foarte simpla de a realiza aceasta distinctie, fara a-i face o vizita urologului preferat (care iti va spune acelasi lucru) Este nevoie doar de putina atentie si, eventual, de cooperarea dezinteresata a unei partenere.

Nu, nu e nevoie de investigatii medicale amanuntite, eventual invazive. Din urmatorul motiv:

Toti barbatii fizic sanatosi au erectii IN TIMPUL NOPTII.

Cel putin patru sau cinci daca esti cumva IT-ist (adica iti plac calculele). Fiecare erectie dureaza in jur de 30 de minute si ultima poate fi observata foarte usor deoarece o ai atunci cand te trezesti (deja ma adresez unui public masculin, imaginandu-mi ca vizitatoarele de sex feminin au abandonat acest subiect; sau poate nu?)

Majoritatea erectiilor coincid cu fazele REM ale somnului, adica se produc in timp ce visam (noi, barbatii sanatosi) Nimeni nu cunoaste cauza exacta a acestei sincronizari (dar psihanalistii sunt invitati sa asocieze liber) Erectiile nu sunt sexuale. De ce spun asta? Pentru ca si bebelusii le au (incredibil, stiu ce vei face acum: te vei uita intre picioarele puiului tau, in timp ce doarme)

Este adevarat, pe masura ce inaintam in varsta frecventa si durata erectiilor nocturne se diminueaza dar, daca suntem sanatosi, ele nu dispar (tu, prietene in varsta de 70 de ani, inca le mai ai…apropo, cum ai nimerit pe acest blog?), mai ales daca ai avut un stil de viata exemplar, nu ai fumat, ai refuzat joint-urile in tinerete si ai realizat in mod regulat exercitii fizice.

In cazul in care preferi proceduri mai pretentioase poti incerca, la recomandarea medicului specialist, un test NPT (nocturnal penile tumescence) Da, vei avea un device in jurul penisului  (vezi, nu era mai bine sa-ti rogi partenera sa te examineze in timp ce dormi dezbracat?) iar miscarile adoratului tau organ vor fi inregistrate pe un fel de poligraf.

Nu cred ca este necesar sa ajungi pana acolo. Daca ai erectii nocturne si te confrunti, totusi, cu ejaculare foarte rapida sau foarte lenta, daca iti pierzi erectia sau nu mai simti aproape deloc dorinta sexuala, iti sugerez sa cauti cauzele in mintea ta si in mediul social in care functionezi. Corpul tau este sanatos. Dar ceva, undeva, la etaj, iti fileaza.

Poti fi optimist. Exista electricieni.

Comentarii oprite.