deseori

Adendda la articolul de ieri (la sugestia unei prietene a blogului): Trimiterea unui mesaj de Sarbatori (sau cu ocazia unei aniversari) nu trebuie sa rivalizeze cu un text selectat pentru Premiul Pulitzer. Nu este obligatoriu sa fie creativ in sens literar. Este suficient daca transmite ceva din experienta individuala reala a expeditorului, daca il angajeaza intr-un fel specific (Martin Buber ar intelege).

Iata un mesaj primit ieri, care nu este creativ in sensul restrans de mai sus dar pe care l-am apreciat si m-a facut sa zambesc:

Nu iti mai zic nicio urare fiindca nu imi vine nimic in minte si cum stiu cat de mult nu-ti plac urarile la indigo, mai bine o las balta.

Si iata un altul (o parte din el) care m-a facut fericit:

Ma gandesc deseori cu drag la tine.

Nu e chiar atat de greu sa trimitem mesaje de Sarbatori, daca tinem cu tot dinadinsul sa punctam aceste momente. Originalitatea se naste spontan din perceptia nedistorsionata a propriei experiente interioare. Sper ca esti de aceeasi parere. Si daca nu esti, scrie-mi cu proxima ocazie in care tanarului Iisus i se mai intampla ceva dramatic.

 

Comentarii oprite.