APPS (2015)

As I promised: In luna aprilie 2015 va fi lansat un nou curs APPS 1.0! ( cursul dureaza 4 luni: aprilie-iulie si poate avea o extensie, daca imi placi) Poti aplica chiar acum scriindu-mi pe adresa:

Adrian (at) scoala-de-psihologie.ro

Aplicatia contine o scrisoare de intentie  (sort of) si o recomandare din partea unui inamic personal. (Te poti rezuma doar la scrisoarea de intentie.)

Oh, ce impetuozitate! Citeste, te rog, pana la capat! Conditii:

  • Sa locuiesti in Bucuresti sau in apropiere (exista sesiuni practice, saptamanale)
  • Sa ai mai mult de 24 de ani (nu lucrez cu post-adolescenti) si mai putin de 40. Daca esti in zona 40+ te invit sa iei legatura cu colegele mele, cele care vor organiza APPS PENTRU SENIORI  http://seniorapps.wordpress.com/
  • Sa citesti aproape in fiecare zi cateva pagini dintr-o carte (sunt generos, le contabilizam si pe cele parcurse inainte de a adormi)
  • Sa vrei sa faci lumea (sau macar familia ta) un loc putin mai bun

Daca nu ai consultat arhiva blogului pentru a afla ce este dihania APPS iti ofer un mic ajutor: APPS nu este un grup de psihoterapie sau de dezvoltare personala (cum ar putea crede cei care detin date din biografia mea) ci este un curs (grup) experimental pe care l-am proiectat pentru a le pune oamenilor la dispozitie instrumente psihologice pentru a fi folosite in serviciul unei vieti bune (a good life).

Utilizez conceptul de „viata buna” in sensul lui filosofic (vezi Aristotel, pentru inceput), preferandu-l celui de „fericire” dintr-un motiv simplu: cine isi doreste prea tare sa fie fericit va avea o mare surpriza! (Cred ca e sanatos ca oamenii sa se gandeasca mai putin la propria lor fericire.)

„Viata buna” este o combinatie de placere si, mai ales, sens. Nu este o viata plina de jucarii (iPhone 6 & stuff). Sensul presupune sa ai scopuri valoroase, sa muncesti, adesea din greu, pentru ele, si sa iubesti ceea ce faci. (Desi nu pare, partea cu „dragostea” se afla chiar in inima cursului APPS.)

Daca aplicatia ta trece de primul filtru (cortexul meu prefrontal dorsolateral) te voi invita la o sesiune pilot. Gratuit. Vreau sa stii ce te asteapta si sa alegi in cunostinta de cauza.

Off, era sa uit: Am nevoie sa lucrez cu oameni implicati! (si am sa te testez) Daca simti ca te poti dedica unui astfel de proiect te poti considera selectat(a). (Dar tot am sa te testez.)

Si ar mai fi ceva: te rog, nu-mi scrie daca ti se pare ca Romania este o tara de nelocuit!  Eu am o alta opinie: cred ca in tara noastra exista un numar enorm de oameni de  buna calitate. (Cunosc un minuscul procent.) In plus, o viata buna nu depinde doar de mediul exterior, de o tara sau alta, de un grup social sau altul, ci depinde si de tesatura propriului tau suflet,  pentru care esti pe deplin responsabila.

 

 

Comentarii oprite.