yes, yes, yeeeeeeeeees!

Cashflow! Ba nu, scuze, flowback! Ai auzit de flowback? Poate ca nu insa, daca esti femeie si ti-ai inceput viata sexuala, sigur realizezi (inconstient) acest procedeu (era sa scriu „procedura”, sub o influenta corporatista). Flowback-ul este cantitatea de sperma eliminata din vagin la scurt timp dupa incheierea actului sexual.

Da, exista unii oameni (perversi, perversi) care studiaza astfel de lucruri (nu-i asa ca te intrebi, ca si mine, cum anume au masurat?). Nu doar le studiaza, raspunzand astfel propriei patologii, dar ulterior publica rezultatele in jurnale stiintifice.

Iata cateva date (te rog, citeste-le cu unele rezerve, scepticismul nu a omorat pe nimeni):

  • Daca o femeie nu are un orgasm sau are un orgasm  cu mai mult de un minut inainte de ejacularea partenerului sexual (nu neaparat sotul, I can’t resist) va retine foarte putina sperma
  • Daca o femeie are un orgasm cu mai putin de un minut inainte de ejacularea „lui” (which one?) sau la cel mult 45 de minute dupa, sansele de a retine sperma si de a fertiliza ovulul sunt mai mari (mult mai mari)

Ti se pare ca acesta a fost un articol despre mijloace contraceptive?

  • Baker, R.R. & Bellis, M.A. (1993). Human Sperm Competition: ejaculate adjustment by males and the function of masturbation. Anim. Behav., 46, 861-885.
  • Baker, R.R. & Bellis, M.A. (1993). Human Sperm Competition: ejaculate manipulation by females and a function for the female orgasm. Anim. Behav., 46, 887-909.
  • Bellis, M.A. & Baker, R.R. (1990). Do females promote sperm competition?: Data for humans. Anim. Behav., 40, 997-999.

PS Robin Baker a renuntat in 1996 la viata academica (era profesor la University of Manchester) pentru a se dedica promis… (cine are ganduri necurate acum?) promisiunii de a populariza biologia evolutionista. Da, are 6 copii.

Comentarii oprite.