(unul din) secretele frumusetii

Daca esti femeie acest articol este pentru partenerul tau (prin urmare, printeaza-l si asigura-te ca il citeste, tinand un revolver aproape de tampla lui) Daca esti barbat (dar nu misogin) acest articol este pentru tine:

Ea s-a aranjat, asa cum face de obicei (da, ati intarziat din nou dar te-ai imunizat, nu-i asa?) Arata bine, ce mai! (si esti mandru de asta deoarece in acest fel iti confirma masculinitatea) Totusi, nu-i spui nimic. Nu e nicio scapare. Foarte rar se intampla sa-i spui cat de mult iti place felul in care arata (nu vrei sa stii ce buget este necesar pentru asta) dar remarci, in sinea ta, de fiecare data.

Te-ai intrebat care sunt consecintele acestei rezerve in comunicare de care dai dovada in mod consecvent? Crezi ca nu exista consecinte? Atunci nu te mira daca, de la un anumit moment, va inceta sa se aranjeze, va deveni mai nepasatoare fata de modul in care arata si, de ce nu, va acumula un numar de kilograme care te va face sa-ti doresti sa nu mai iesiti impreuna!

Esti partial responsabil pentru modul in care arata partenera/sotia ta!

Si te poti achita in mod inteligent de aceasta responsabilitate comunicandu-i aprecierea ta pozitiva atunci cand o merita (si, conform scenariului deja prezentat, o merita des). Cand anume sa-i transmiti aceasta evaluare? („Imi place foarte mult cum te-ai imbracat/cum arati!”)

Te rog, nu dupa ce v-ati intors de la eveniment („Aratai foarte bine in rochia aceea”) Si nici a doua zi. Si nici saptamana urmatoare. Cu siguranta nu anul viitor sau pe patul de moarte. Nu! Daca vrei sa te bucuri mult timp de o partenera atragatoare, fit, eleganta sau imbracata sexy, trebuie sa-i spui atunci cand arata astfel.

Nu mai tarziu si, evident, nu mai devreme. Trebuie sa-ti sincronizezi evaluarea cu comportamentul/infatisarea ei. Da, aceasta este o tehnica de manipulare a comportamentului (asa sunt unii psihologi, extrem de periculosi) Dar este o manipulare in serviciul unei cauze pozitive (conservarea atractivitatii partenerei tale si placerea ta de a  avea o astfel de partenera). Are si un nume! Sa ti-l spun sau nu doresti sa-ti incarci memoria de lunga durata cu termeni tehnici? Ok:

Se numeste intarire pozitiva.

PS Din acest articol ai putea intelege ca modul in care ajung sa arate unele femei are directa legatura cu felul in care partenerii lor  (nu) au stiut sa comunice cu ele. Felicitari, ai inteles bine!

Comentarii oprite.