sex (terapeutic)

Masters (el) si Johnson (ea), inca din anii 60, au initiat o forma de interventie terapeutica in probleme sexuale ce presupunea existenta unui partener-surogat (echipa terapeutica era formata din client, psihoterapeut si partenerul surogat). Ce anume tratau in acest mod? O multime de dificultati si probleme sexuale, de la inhibitia sexuala nevrotica si ejaculare precoce pana la traume sexuale care nu au raspuns la psihoterapia clasica, verbala.

Cu succes? Tu cum ai evalua programul lor daca ti-as spune ca s-a derulat pana in anii 90? (cand Masters avea deja 70 de ani iar Virginia Johnson 65)

Asa cum era de asteptat, ideile lor revolutionare au fost preluate de persoane si mai dezinhibate (sau iresponsabile?) si echipa de 3 s-a transformat in echipa de 2. Mai exact, terapeutul sau terapeuta si-au asumat si rolul de surogat. Nu m-ar mira sa aflu ca si in Romania exista (sau vor aparea) psihoterapeuti care isi conving clientii sau clientele de beneficiile unei astfel de metode.

In UK exista in mod sigur. Daca te intereseaza o cariera in domeniu (in UK, dupa ce se liberalizeaza piata muncii, hihi!), te informez ca poti castiga 4.000 de lire oferind 9 sedinte a cate doua ore fiecare (aproximativ 250 de euro pe ora)

Oare fac bine oferind astfel de informatii?

PS Da, exista si o asociatie profesionala care elibereaza acreditari. Oamenii sunt organizati.

Comentarii oprite.