sex in cutie, in graba si cu spectatori

Gert Holstege si echipa lui de la Groningen au reusit o performanta impresionanta: au convins o serie de cupluri sa aiba o relatie sexuala. Esti nedumerita? (unde e performanta?) Trebuie sa adaug, mintenas, ca respectiva relatie sexuala s-a consumat in timp ce unul din parteneri avea capul bagat intr-un scanner PET iar unul din oamenii de stiinta statea in apropiere, inca nu am aflat de ce (poate pentru ca tocmai ii facuse celui investigat faimoasa injectie cu o infuzie de zahar „radioactiv” iar intreaga masuratoare dureaza 2 minute).

Nu e usor, in aceste conditii, sa devii excitat si sa ajungi la orgasm dar 11 barbati si 13 femei au reusit, spre binele stiintei. Si ce au aflat?

In timpul orgasmului amygdala este dezactivata la ambele sexe insa intr-o masura mult mai mare la femei.

Amygdala, pentru nespecialisti, nu este chestia aia din gat ci o structura neurologica responsabila pentru detectarea pericolului, in primul rand. Orice persoana care sufera de tulburari de anxietate (de la atacuri de panica si fobii, inclusiv fobii sociale, pana la ipohondrie si PTSD) are o amygdala disfunctionala (si intr-o zi cativa cercetatori geniali vor reusi sa descrie matematic aceste tipare dezechilibrate)

Insa pana atunci, mai ales daca esti femeie, si constati ca psihoterapia nu functioneaza, sau produce foarte greu efectele pozitive asteptate, ai putea lua in considerare si solutia unei vieti sexuale mai bogate. Nu, nu e nevoie ca tu sau partenerul tau sa stati cu capul intr-o cutie cu un fel de inel magnetic, avand in stanga un nene in halat. Acasa la unul dintre voi, de preferinta in pat, ar putea fi suficient.

Holstege, Gert, et al. “Brain Activation During Human Male Ejaculation.”The Journal of Neuroscience, Vol 23, Issue 27, October 8, 2003.

Holstege, Gert, 2007, Brain activity during male and female orgasms, Paper presented at Neurobiology of Love Conference, January 20, University of California at Berkeley

Comentarii oprite.