sex in (alta) cutie

Ma uit pe un raport Google din ultima luna si observ ca cel mai vizualizat articol este unul numit Sex in cutie. Oare pentru ca este despre sex? Sau despre neurostiinte? (hi hi!) Fireste ca nu sunt surprins. Chiar ma bate gandul sa creez un site nou, numai despre sex (si un pic de psihologie). Eh, simti un fior citind asta? (te-am pacalit, nu intentionez asa ceva, desi cred ca doar in prima luna de la deschidere ar avea peste un milion de vizite)

Am invatat sa citesc realitatea prin intermediul biologiei evolutioniste (pe care nu o stapanesc) si al psihologiei evolutioniste (unde am o modesta competenta). Cum as putea fi surprins de audienta unui articol despre sexualitate chiar si in randul unui public despre care sunt sigur ca este (foarte) educat? Nu avem toti spermatozoizi pusi pe alergat si ovule indelung rabdatoare (penelopiene)? Este normal sa fim curiosi in privinta unor indivizi care au acceptat sa aiba o relatie sexuala in conditii oarecem dificile.

Si inca nu ti-am povestit cum Mary Roach (science-writer) si-a convins sotul sa intre impreuna cu ea intr-un fMRI si sa asculte ordinele unui cercetator (un post-doc, probabil) aflat in apropiere si spunandu-i, la un moment dat: „Ok, acum poti sa ejaculezi!” Daca tu ai scrie o carte despre sex (cum a facut doamna Roach) si i-ai propune ceva similar partenerului tau, crezi ca ar accepta? (eu ma ofer sa fac parte din grupul de control)

Am devenit tot mai sigur, in ultimii ani, ca oamenii care nu inteleg gandirea evolutionista (sau o resping) se confrunta cu un handicap in intelegerea corecta a realitatii. Si, din pacate, nu aceasta este intreaga poveste: cei care nu dispun de acuratete in descrierea realitatii nu se pot angaja in actiuni concrete care sa le imbunatateasca vietile. Acesta este un lucru cu adevarat trist.

Pentru a oferi si un exemplu, sau doar pentru a-ti ridica usor nivelul de anxietate (folosesc eufemisme), iata ca ma aventurez si avansez o predictie, folosind cunostintele mai sus mentionate:  daca sotul tau (partenerul tau de viata) are intre 40 si 50 de ani si este bogat (in acord cu standardele comunitatii din care faceti parte) predictia mea este ca te insala (nota: afirmatia mea nu se refera la toti barbatii prosperi aflati la 40+. Ci la cei mai multi dintre ei)

P.S. Presimt ca si acest articol va avea numeroase vizualizari. Bine, bine, poate ma mai gandesc la situl acela!

Comentarii oprite.