ritualuri satanice (oprite la timp)

In eterna, fascinanta si, mai nou, inflacarata noastra gradina zoologica, disputata, cum stiu de acum si adolescentii treziti din ultima doza de ecstasy pe plaja de la Vama Veche, candva frecventata si de mine (comentariu nostalgic, de om batran, cu toate hainele pe el), de un berbec si doua gaste, o stire Mediafax, de ieri, este de natura sa ne inveseleasca, motiv pentru care o comentez putin:

Medicul-sef al CNAS, Marius Filip, anunta ca pe cardurile de sanatate pe care urmeaza sa le primim cuvantul card va fi scris articulat („cardul”). De ce? Pentru a face pe plac organizatiilor religioase. Ele au remarcat, pe buna dreptate, ca, citind invers cuvantul „card” obtinem „drac”. Corect! Scaraotchi nu trebuie asociat in nici un fel cu sanatatea desi, prin multimea viciilor pe care le inspira, pare a fi extrem de interesat de ea. Noroc cu crestinii dogmatici care vegheaza si ne-au scapat, e limpede, de un mare (si nevazut) pericol.

Imi permit sa le atrag atentia ca pe cartea mea de identitate scrie, de asemenea, „card” (identity card) Sunt motive sa ma ingrijorez? Nu cumva trebuie sa ne schimbam si buletinele? Altfel ce fel de consistenta (in reglementari) este asta?

P.s. Oare eu mi-am pierdut simtul realitatii sau o adanca si inefabila irationalitate pune stapanire, din cand in cand, pe cei care iau decizii prin care ne influenteaza destinele?

Comentarii oprite.