Oxford University (in great denial)

Domnul Sas Seramis, doctor in psihologie, animat de dorinta copilareasca de a tine pasul cu mine, publica pe situl personal un articol despre materiile care pot fi studiate de studentii psihologi de la Oxford:

http://www.sasseramis.ro/psihologie-din-secolul-xxi

Fiindu-i mila de noi, tanarul mai sus mentionat citeaza un text oficial al universitatii prin care viitorii studenti sunt informati ca, in acel loc (Oxford University, locul 2 in lume) NU vor studia psihanaliza si discipline inrudite.

Vai, vai, cum asa? Nu mi-as fi imaginat vreodata una ca asta! Fabuloasa gandire psihanalitica, sa nu fie ea predata la Oxford? Genialele intuitii ale marelui vindecator Sigmund Freud (si ale urmasilor), sa nu fie ele apreciate de profesorii si cercetatorii din acest spatiu incarcat de legenda? Ce se intampla, oare? Cum e posibil ca o facultate evaluata ca fiind in varful invatamantului psihologic sa nu realizeze ceea ce universitatile Spiru Haret si Titu Maiorescu, de exemplu, au inteles de mult?

Sunt uimit. Cred ca britanicii sunt, pur si simplu, gelosi. Exclud posibilitatea de a avea discernamant si a-si fi dat seama ce anume este valoros, si merita sa fie predat, respectiv ce anume nu are valoare si poate fi ignorat in liniste.

Comentarii oprite.