oua, boase si bobine (in minus)

Mi-a trecut prin cap, exact prin lobul frontal, gandul ca printre oaspetii mei s-ar putea afla barbati dornici sa stie daca exista un mod prin care isi pot prelungi viata astfel incat sa traiasca mai mult decat sotiile lor si sa se bucure singuri de economiile facute impreuna.

Domnilor, am vesti foarte bune! Exista o astfel de posibilitate. Va puteti prelungi sederea pe acest pamant (sedere unica, dupa toate probabilitatile) cu pana la 15 ani. Ce trebuie sa faceti pentru asta? Nimic!

Va par un tip glumet? Chiar nu trebuie sa faceti nimic. Doar sa acceptati sa vi se faca ceva! Anume: printr-o simpla operatie chirurgicala va vor fi indepartate testiculele. Veti scapa astfel de principala sursa de testosteron si, din pacate, si de longevitate scazuta (in raport cu femeile, oriunde pe glob, in orice cultura, speranta de viata a barbatilor este mai mica)

Doamnelor posesoare de motani, am si pentru dvs. o veste buna! Insa cred ca deja o stiti: daca doriti sa va bucurati mai mult timp de prezenta linistitoare a motanului preferat, trebuie sa-l castrati. Indepartati-i sursa de testosteron! (nu dvs., platiti pe cineva, altfel si-ar putea aminti)

Vi se pare ca i-am pus pe barbati si pe motani in aceeasi categorie? Departe de mine gandul acesta! Barbatii sunt barbati iar motanii sunt motani, nu se pot compara. Ah, da, si testosteronul e testosteron!

Bronson, R.T. 1981. “Age at death of necropsied intact and neutered cats.” American Journal of Veterinary Research 42:1606-1608;

Bronson, R.T. 1982. “Variation in age at death of dogs of different sexes and breeds.” American Journal of Veterinary Research 43:2057-2059.

Hamilton, J.B. and G.E. Mestler. 1969. “Mortality and survival: comparison of eunuchs with intact men and women in a mentally retarded population.” Journal of Gerontology 24:395-411.

Comentarii oprite.