Oare Dumnezeu indrageste contabilitatea?

Sa ne jucam (cu imaginatia, desigur, nu se va intampla niciodata in realitate): mergi la un ATM pentru a retrage o suma de bani. Hai sa spunem 100 RON! Surpriza: ATM-ul iti livreaza 10.000 RON (e imposibil, stiu, dar nu am stabilit ca dam frau liber imaginatiei?)

Iata dilema morala pe care ti-o propun: ii dai inapoi? (adica sa mergi la banca si sa spui „va rog frumos sa primiti acesti bani inapoi si mergeti sa reparati ATM-ul din zona X!)

Iti propui sa raspunzi in sinea ta pentru a fi, pe cat posibil, onest(a)! Ofera-ti  timp de gandire deoarece este vorba de 10.000 RON (o suta de milioane, in lei vechi) Daca iubesti corporatiile, in general, si bancile, in particular, intuiesc raspunsul tau.

PS Ideea acestui post mi-a venit ascultand o intamplare cu un card de pe care banca a retras o aceeasi suma de trei ori (adica persoana care a trait intamplarea a cumparat ceva in valoare de X lei, a platit cu cardul si banca, o banca iubitoare de lei..portocalii, i-a retras 3X). Asa este, bancile castiga intotdeauna si ATM-urile nu se strica niciodata in favoarea clientilor, protejandu-i de echilibristica morala aferenta.

Comentarii oprite.