masina timpului

Cativa apropiati stiu ca am un prieten miliardar (cel care imi finanteaza blogul), foarte tanar (nu, nu Scott Duncan, el nu a facut nimic, doar a mostenit 4 miliarde de la taica-su) si extrem de creativ. Atat de creativ incat, ultima data, a reusit sa proiecteze si sa construiasca o masina a timpului. M-a intrebat daca nu cumva stiu pe cineva care ar dori sa calatoreasca in trecut si sa comita o crima.

De aceea te intreb si eu pe tine: ar fi in acord cu valorile tale morale sa calatoresti in timp (nu te costa nimic si iti oferim si diurna) si sa-l ucizi pe Adolf Hitler, adolescent, astfel incat acesta sa nu mai poata, la randul lui, ceva mai tarziu, sa omoare 6 milioane de evrei?

Gandeste-te bine, te rog! Ai o sansa istorica. Este adevarat ca vei ucide un tanar nevinovat (la 14-16 ani Adolf Hitler inca nu a comis fapte grave) dar vei putea preveni o tragedie uluitoare, cum doar specia umana purtatoare de esente spirituale este capabila sa realizeze.

Garantam  confidentialitatea si, ulterior, bunastarea familiei tale pe mai multe generatii. Desi, daca vei actiona impulsionat(a) de valorile tale morale, este posibil sa refuzi orice fel de beneficiu material.

P.s Ai, totusi, grija cum raspunzi: daca esti de acord cu ideea ca raul trebuie starpit de la radacina o privire chiar neatenta aruncata in jur te-ar putea obliga sa-ti asumi si alte misiuni sau macar sa te pozitionezi, verbal, fata de oameni si institutii. To stand for, cum zice prietenul cu lire sterline. Doar ca pentru asta, si tu, si eu, avem nevoie de picioare, adica avem nevoie sa fim intregi. Fie sa nu fi pierdut cumva picioarele (handicap), fie sa ne fi crescut picioarele si sa fim in stare sa stam pe ele. Bebelusii nu pot sta in picioare. Si nici nu vorbesc.

Comentarii oprite.