“lumea aceasta, fiul meu, este desertaciune” (atentie la diacritice!)

Fie 100 de persoane, barbati si femei, care isi propun sa slabeasca si nu doar au fantezii diurne cu noile lor siluete dar chiar incep sa faca lucruri. Mai exact, incep (si adesea finalizeaza) o dieta. Exista insa o mica informatie pe care ei nu o detin si ar fi chiar descurajator ca tu, dupa lectura acestui articol, sa le-a comunici. Mizez, prin urmare, pe discretia ta!

Un numar coplesitor de studii arata, invariabil, acelasi lucru: Din 100 de persoane care incep o dieta..

95 nu slabesc sau recupereaza kilogramele pierdute (uneori chiar mai mult)!

Deprimant, nu? (observa, te rog, ca m-am referit la diete nu la diete si exercitii fizice!) De ce se intampla asta? De ce milioane de oameni, periodic, sunt dezamagiti? (in primul rand de ei insisi) De ce nu functioneaza dietele?

Trebuie sa fie vorba de un mecanism biologic, din moment ce li se intampla si francezilor, si brazilienilor, si australienilor. Si, daca e vorba de ceva biologic, automat prietena noastra, evolutia prin selectie naturala, trebuie sa-si fi introdus codita (altfel mecanismul nu ar fi universal)

Poate nu te intereseaza biologia si psihologia evolutionista. Sunt insa sanse mari ca, la un moment dat, privindu-te in oglinda, sa-ti doresti sa slabesti. Daca ai un pic de incredere in mine, asculta-mi sfatul: nu te concentra pe dieta pentru ca nu va functiona! (decat pe termen scurt)

Iar asta are de-a face cu stilul de viata al stramosilor tai (si, evident, presiunile selective ale mediului ancestral) Tu acum existi (si citesti acest blog, fiind in viata) deoarece „ei” (stramosii) au fost si au trait intr-un anumit fel (vanatori-culegatori). Corpurile noastre sunt adaptate pentru acel stil de viata.

PS Just for fun: cati americani (in procente) sunt, in acest moment, supraponderali?

Comentarii oprite.