happy (these days)

Exista un psiholog (inca in viata) pentru care admiratia mea a crescut in mod constant.

El:

http://bloximages.newyork1.vip.townnews.com/greensboro.com/content/tncms/assets/v3/editorial/6/08/60867afe-5218-11e3-8bef-0019bb30f31a/528d0af0992c7.image.jpg

(Cel din spate este un fost profesor de Drept Constitutional.)

Cand eram student nu mi-a vorbit nimeni despre el. Cand eram profesor nu am auzit pe nimeni dintre colegii mei rostindu-i numele. (Este de notorietate faptul ca sunt surd.)

Asa ca l-am descoperit pe cont propriu. (Ai vazut Gravity? Momentul in care norul loveste naveta spatiala si o trimite pe Sandra (Bullock) la plimbare prin spatiu? Cam asa a fost si intalnirea mea cu el.)

Astazi, in schimb, suntem in relatii foarte bune. Chiar am proiectat un curs pentru a studia ultima lui lucrare, probabil cea mai buna carte de psihologie aparuta in acest secol.

Life changing. Studentii mei sunt avertizati. (Dar, fiind tineri, nu ma asculta.)

In cazul in care, fiind sfarsit de an, te pregatesti sa faci un bilant, adica sa-ti evaluezi viata in 2015 (ori, daca muncesti intr-o corporatie, te pregatesti pentru faimoasa annual performance review), o sugestie: Pastreaza o doza de scepticism! Tot ce spui (sau ti se spune) ar putea fi gresit.

Daniel Kahneman.

PS Iar daca vrei sa te muti in California (sau echivalente), acolo unde oamenii sunt mai fericiti, think twice! (Te vei muta impreuna cu mintea ta.)

Comentarii oprite.