exercitiu de imaginatie

Suntem in luna octombrie. Tu esti clasa a saptea. In fiecare miercuri este o ora pe care o astepti cu nerabdare. De la 8 dimineata. Nu stii cand trece, iti pare rau cand se termina si apoi numeri zilele pana la urmatoarea intalnire.

Nu ai mai trait asa ceva in scoala. Nici nu credeai ca este posibil. Si nu are legatura cu profesorul, in primul rand. (Desi conteaza si asta.) Are legatura cu viata ta. Poti sa aplici imediat ceea ce inveti iar asta ti se pare, evident, foarte tare.

Pentru prima data nu te mai intrebi La ce imi va folosi asta? si nici prin cap nu-ti trece sa inventezi o scuza pentru a lipsi. Nu este „o materie” din cele cu care ai fost obisnuit (sau chinuit) in precedentii 6 ani de scoala. (In mod sigur nu este Algebra. Wink!) Se pare ca scoala se schimba, cu adevarat, si apar „ore” noi.

Brusc realizezi ca si in scoala poti invata lucruri de care ai nevoie in viata ta de zi cu zi ( in prezent dar si in viitor). Este ca si cum cineva si-ar fi facut timp sa stea de vorba cu tine si ar fi luat in serios ceea ce i-ai (fi) spus. Cumva nevoile tale incep sa conteze. Ti se recunoaste un fel de demnitate. (OK, poate nu folosesti exact acest cuvant.)

Si asta iti da un sentiment foarte placut. Aproape fizic. (In corp.) Miercuri de la 8 mergi cu bucurie la scoala.  Pentru prima data dupa foarte mult timp.

 

Comentarii oprite.