dragostea este (aproape) oarba

Life is (pretty) fair. Operezi cu aceasta iluzie? (Wink.)

Sa presupunem ca esti un barbat si nu orice fel de barbat ci unul maruntel. (Sau, daca te ajuta, cu o inaltime mai mica decat media.)

Oare schimba acest fapt sansele de a intalni o partenera atragatoare si a avea, ulterior, o relatie satisfacatoare? (Poate ar fi bine sa reformulez: Inaltimea ta are de-a face, in vreun fel, cu sansele de a dezvolta o relatie cu femeile pe care ti le doresti? In timp ce raspunzi aminteste-ti primul paragraf.)

In SUA, sunt sigur ca ai aflat, se masoara aproape orice. Inclusiv asta:

Femeile au fost invitate sa spuna ce fel de barbati, din punct de vedere al inaltimii si al veniturilor, prefera. Guess what?

Femeile prefera barbati de cel putin 1,80 m. (Exact cum prezice psihologia evolutionista.) Si, avand de ales intre barbati cu multi respectiv putini bani, ii prefera pe primii. (Te-ai fi gandit vreodata?)

Insa lucrul cu adevarat interesant abia acum urmeaza.

Cat valoreaza 2,54 cm? (un inch) Sau, altfel spus, cati bani trebuie sa castige in plus un barbat care este cu un inch mai scund (in preferinta unei femei) pentru a fi (ea) la fel de satisfacuta cu alegerea ei?

Ghicesti?

(Poti personaliza : Daca esti o femeie si partenerul tau, sa zicem de 1,85, ar pierde brusc in inaltime 10 cm, cate mii de euro ar trebui sa castige in plus astfel incat tu sa ramai la fel de satisfacuta de relatie? Pare cinic acest calcul? Da, nu are nicio legatura cu viata reala. Dublu wink.)

Raspuns (din studiul mentionat):

Pentru fiecare inch la care femeile renuntau era necesar ca partenerii lor potentiali sa castige, anual, $ 30.000 in plus.

PS (si rugaminte) Daca esti femeie si ai un prieten (nu un iubit) scund, asigura-te ca nu va citi acest articol fara a fi, ulterior, tandru consolat. Iar daca esti un barbat mai putin inalt decat media (apropo, stii cat este in tara noastra?), inca singur si dorindu-ti o partenera, mobilizeaza toate resursele cognitive! Este timpul sa faci (multi) bani.

 

Comentarii oprite.