despre cum poti avea o cariera infloritoare (atentie, articol depresogen!)

Zapatero. Ai auzit de baiatul acesta? Este membru al Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol  (PSOE). Nu, acesta nu este un articol despre politica sau oameni politici responsabili ci despre copii.

Zapatero a fost de doua ori prim-ministru al Spaniei (si este fan al echipei CF Barcelona, unde evolueaza faimosul Lionel Messi, cel care a declarat, inocent, ca in intreaga lui viata a citit o singura carte! Aviz vizitatorilor blogului care au acest obicei suspect: Messi castiga 10.000 de euro pe zi)

Probabil nu esti la curent cu componenta guvernului Zapatero din 2007 (nici eu nu eram dar am aflat intamplator). Acel guvern a fost dovada vie a egalitatii de gen: 8 barbati, 8 femei (hmm, de ce nu am scris „8 femei, 8 barbati”?)

Si acum sa privim mai atent aceasta egalitate! Cei 8 barbati aveau 24 de copii. Cati copii crezi ca aveau cele 8 femei? (ai rabdare pana maine, cand voi publica raspunsul?)

Iti spun acum, fiind sub influenta unei zeite a compasiunii (Tara, dar nu cea cu identitati multiple de pe HBO). Cele 8 femei aflate in pozitii publice extrem de inalte aveau 5 copii.

Hai sa ne uitam inca o data la cifre: 8 barbati cu 24 de copii si 8 femei cu 5 copii. Ce putem invata de aici despre relatia dintre maternitate si succesul profesional al femeilor?

PS Acesta este un caz izolat, fireste, in mod perfid ales de mine. Realitatea sociala este foarte diferita. Egalitate de gen.

Comentarii oprite.